Specialisatie:

Easy-Taping volgens 4xT

Easy-Taping volgens 4xT

EasyTape ® stabiliseert gewrichten, vermindert pijn, helpt bij het verminderen van zwelling, ondersteunt de spiercontrole en faciliteert het genezingsproces in geval van blessures en pijnlijke sensaties. EasyTaping ® is gebaseerd op de principes van fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. De methode combineert een neuro-reflecterende controle met biomechanische motion control. EasyTaping ® bevordert het genezingsproces, vermindert de pijn en is een belangrijk onderdeel van de actieve therapie. Therapeuten en sportgeneeskunde specialisten over de hele wereld gebruiken deze methode met succes. EasyTape ® is nu al de nummer één tape in Zwitserland en Nederland. De verschillende applicatie technieken zijn eenvoudig en snel te verwerven, ze maken het gemakkelijk om de tape te gebruiken in de behandeling, sport en natuurlijk thuis.

In het verleden werd niet-elastische tape gebruikt om atleten te ondersteunen en hun gewrichten te stabiliseren.

De Kinesiotaping methode, ontwikkeld in 1971 door de Japanse chiropractor Kenzo Kase, werkte succesvol met een elastische band voor de eerste keer. Sinds 1998 wordt Kinesiotaping ook beoefend in Europa. Het gebruik van elastische tape maakt nieuwe toepassingen mogelijk. Deze methode vond meer en meer gebruikers in de therapie als in de sport.

De nieuwste telg in de familie van de elastische tape is EasyTaping ®. Dit concept is gebaseerd op zelfregulering en compensatie principes. Het ondersteunen en verlichten van gewonde structuren en weer te integreren in beweging, bevordert vooral het genezingsproces. EasyTaping ® biedt eenvoudige en functionele tests, zodat de juiste toepassing snel gevonden kan worden.

  • Stabiliseert gewrichten
  • Vermindert pijn
  • Ondersteunt de spiercontrole
  • faciliteert het genezingsproces